Multimediaosaajaksi osa 1: Hissipuhevideo

Minulla on meneillään oppimisprojekti, jossa tarkoituksenani on laajentaa mediaosaamistani niin videoiden tekemiseen kuin esiintymiseenkin. Tänään harjoittelin näitä taitoja tekemällä ensimmäisen oman hissipuhevideoni. Hissipuhevideoiden kuvaamista olen toki opettanut koulussa, mutta tämä oli varsinaisesti ensimmäinen itse tekemäni hissipuhevideo. Hissipuheelle on määritelty enimmäisajaksi noin yksi minuutti, joka alittui tässä videossa kokonaisella sekunnilla. Tarkkaa työtä, etten sanoisi.

Hissipuhevideon kuvaamisen perusajatuksena oli tuottaa esimerkkivideo, jota voin käyttää opetusmateriaalina koulussa. Samalla tarvitsin oman esittelyvideon muun muassa CV:ni tueksi. Lopputuloksen aamupäivän kuvauksista ja illan editoinnista näet tässä.

Muutama sana videon toteutuksesta

Video on toteutettu niin, että videokuva ja ääni on tallennettu eri laitteilla. Äänen tallentamiseen käytän Zoom H1 -tallenninta, johon olen kytkenyt Røde-solmiomikrofonin. Kuvaus tapahtui Canon Legria -videokamerallani. Kuvauspaikaksi valikoitui huolellisen valinnan tuloksena Helsingin Musiikkitalo. On hienoa, että Helsingistä löytyy niin runsaasti edustavia julkisia tiloja, joita voi hyödyntää muun muassa tähän tapaan videoiden kuvaamiseen.

Videokuvan ja äänen yhdistin työpaikkani Suomen Liikemiesten Kauppaopiston tarjoamalla Adobe PremierePro CC -ohjelmalla, jonka käytössä alan jo pärjätä mukavasti. Pieniä pulmia tuotti äänen ja kuvan tarkka kohdistaminen, mutta lopulta opin tästäkin paljon.

On tunnustettava, että minulla on vielä runsaasti opeteltavaa videokuvaamisessa, mutta alku on tosi lupaava, ja olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

8 thoughts on “Multimediaosaajaksi osa 1: Hissipuhevideo

  1. Jaa-a. Sanon, että katsotaan nyt 🙂 Ainakin tutustuisin mielelläni tuohon tekniseen toteutukseen. Mulla kun on toistaiseksi aika simppeli tapa kuvata.

   Liked by 3 people

  2. Joo, vielä on teknisessä toteutuksessa vähän “hitautta”, enkä todellakaan saa välineistä ja ohjelmista vielä irti läheskään niiden potentiaalia. Mut tekeminen oli huisin kivaa, eikä julkaiseminenkaan ollut sen pahempaa kuin muulloinkaan 🙂

   Liked by 3 people

  1. Kiitti, Henni 🙂 Videota oli tosi kiva tehdä, ja kameran takana oli siis Heidi. Joten ei tässä välttämättä auta tilata miestä asialle, vaan tiimityöllähän tämmöisiä “produktioita” toteutetaan. Oon tässä vielä täysin opettelemassa tuota kameran edessä olemista tutun kameran takana olemisen sijaan. Kivaahan tuo oli, ja alan pikku hiljaa tottua. Ja pakko kuitenkin tunnustaa, ettei ihan kertaotolla mennyt purkkiin.

   Liked by 2 people

Comments are closed.